Warehousing

Warehousing is een term die afkomstig is uit de logistieke sector. Warehousing is feitelijk de Engelse benaming voor wat wij in het Nederlands magazijnbeheer zouden noemen. Het gaat hierbij dus om het opslaan en beheren van goederen die in een latere fase worden gedistribueerd of verkocht. Een warehouse wordt nogal eens verward met een distributiecentrum. Echter is die laatste veel meer dan alleen een opslagruime. Een warehouse is speciaal ontworpen voor de opslag van producten op korte en langere termijn.

Wie maakt er gebruik van warehousing?

Warehousing is iets waarvan vandaag de dag steeds vaker gebruik wordt gemaakt. Niet alleen door fabrikanten, maar ook door groothandels, transportbedrijven, importeurs, exporteurs en nog meer sectoren. De meest uiteenlopende producten zijn geschikt voor warehousing: van ruwe grondstoffen en verpakkingsmaterialen tot consumentenproducten. Soms beschikt een bedrijf over zijn eigen warehouse, maar magazijnen of delen daarvan kunnen ook gehuurd worden van een externe partij. Het grote voordeel van warehousing is dat men zijn voorraden niet in eigen beheer hoeft te houden. Dat scheelt enorm veel ruimte en mede daardoor ook kosten.

De voordelen van warehousing

Zoals genoemd is het niet hoeven beschikken over een eigen magazijn een groot voordeel van warehousing. Maar dat is niet het enige. Omdat een klant niet in locatie en personeel hoeft te investeren, maar alles uit handen geeft, levert dit én een stukje gemak én een kostenbesparing op. Je producten worden niet slechts opgeslagen, maar ook verzendklaar gemaakt. Bovendien kun je je als ondernemer daardoor focussen op de core business van je bedrijf: datgeen waar het voor jou echt om draait. Wie gebruikmaakt van warehousing, laat zich dus voor een groot deel ontzorgen.

Meubelbak of opslagunits

Heeft u een kleine hoeveelheid voor onze opslag dat laten we u natuurlijk niet teveel betalen door een grote meubelbak te gebruiken maar in de efficiënte opslagunits, heeft u een grotere inboedel dan is mogelijk een afzetbak voor u het voordeligst. Wat u ook nodig heeft.. wij hebben het in huis. Ook wordt bij ons alle opslag bij u voor de deur direct geplaatst in de nodige meubelbak of opslagunits, dat betekend dat net als met een gewone verhuizing er maar 1 keer geladen wordt en 1 keer gelost bij uw nieuwe woning zodra u hier klaar voor bent.

Mocht het nodig zijn dat u bij de spullen moet, dan kan dit altijd op afspraak. Dit kost u niets extra. neemt u hiervoor wel altijd uw legitimatie mee want wij laten uiteraard geen onbevoegden in onze opslag. Uw inboedel wordt ook hierbij uiteraard allemaal inpandig beschermd en ingepakt om schades te voorkomen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie omtrent een verhuizing in combinatie met opslag in onze beveiligde en geacclimatiseerde loods? Maak dan nu een afspraak met één van onze ervaren Verhuisadviseurs.

Telefonisch kunt u ons bereiken op 0183 – 56 50 95 of per mail op info@opmaatverhuizingen.nl. U kunt ook gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

Offerte aanvragen

Contactformulier

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over onze verhuis diensten?
Vul het contactformulier in, bel of mail. We staan voor u klaar!