ICT verhuizing

De ICT-apparatuur van een bedrijf (pc’s, servers, telefoons etc) maakt tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel uit van een kantoorverhuizing. Vaak wordt de volledige verhuisplanning afgestemd op de verhuizing van de ICT. Het komt regelmatig voor dat er intern niet genoeg eigen personeel aanwezig is om vakkundig de pc’s en servers af te koppelen, te verpakken en op de nieuwe locatie weer correct aan te sluiten. De systeembeheerder heeft namelijk tijdens de verhuizing ook genoeg andere zaken aan zijn hoofd.

Bij ons kunt u terecht voor

  • Het af- en aankoppelen van de ICT-apparatuur,
  • Het testen van het netwerk en de -verbindingen,
  • Het wegwerken van de bekabeling,
  • Patching,
  • Een inventarisatie van de ICT-apparatuur,
  • Een begeleiding van de verhuizing van de ICT-lijnen.

Af- en aankoppelen van de ICT

Op Maat Verhuizingen zorgt voor het deskundig verwijderen van alle bekabeling van de PC-kasten, monitoren, keyboards, muizen en overige randapparatuur. Hetzelfde geldt voor het afkoppelen van faxapparaten en telefoontoestellen.

Nadat de kabels zijn afgekoppeld worden zij vakkundig ‘opgebost’. Onder ‘opbossen’ verstaan we: het bundelen van de kabels op een zodanige wijze dat ze niet kunnen worden beschadigd en op een eenvoudige wijze zijn te ontwarren. Vervolgens maken onze medewerkers de items transportklaar.

Na de fysieke verhuizing zorgen onze ICT-medewerkers voor een efficiënte aansluiting.

Testen netwerk(verbinding)

Ook het testen op een correct werkende netwerkverbinding, behoort tot de uw mogelijkheden wanneer u uw ICT-verhuizing aan Op Maat Verhuizingen toevertrouwt. Desgewenst volgt er een rapportage aan de hand van uw werklijsten.

Bekabeling wegwerken

U heeft ze vast wel eens gezien, die losse en struikelgevaarlijke bossen met data- en systeembekabeling. Deze uitdijende bossen kabels zijn zowel uit hygiënisch als uit arbotechnisch oogpunt onwenselijk. Bovendien ergert iedereen zich aan deze niet representatieve uitstraling. Laat daarom uw bekabeling wegwerken in aanwezige voorzieningen zoals uitsparingen in bureaus, wandcontactdozen, walloutlets en/of vloerpotten. De medewerkers van Op Maat Verhuizingen nemen deze klus graag aan.

Patchen

Onder patchen wordt verstaan het verbinden van wall-outlets naar een voorbestemde functie in een patchkast, met behulp van een patchkabel. Afhankelijk van de infrastructuur en de wensen wordt er gepached naar data- of telefoniecomponenten.

Desgewenst ontvangt u na het patchen een lijst met walloutletnummers en/of bijzonderheden.

Inventarisatie ICT-apparatuur

Een verhuizing biedt de perfecte gelegenheid om eens te kijken wat er nu werkelijk aanwezig is in uw bedrijf op het gebied van hard- en/of software. En wat u eigenlijk idealiter nodig heeft. Een inventarisatie stelt u in staat om exacte kennis van uw hard- en software te verkrijgen. Wanneer u een rapportage wens, kunnen we die voor u zowel schriftelijk als digitaal vastleggen.

Planning verhuizing telefonie en internet

Bij iedere onderneming zijn er binnenkomende lijnen voor telefonie en internet (ISDN, analoog, ADSL, SDSL, Glasvezel,…). Deze lijnen worden altijd geleverd door service providers. Het is daarom erg belangrijk om deze diensten niet te vergeten, wanneer uw bedrijf gaat verhuizen.

De telefonie- en internetlijnen spelen een belangrijke rol bij de planning van uw verhuizing, omdat u met uw providers data moet afspreken om de verhuizing van deze kabels en verbindingen te regelen. Een goed geplande verhuizing van uw bedrijf, kunt u daarom maar best koppelen aan deze vastgelegde data.

De ICT-specialisten van Op Maat Verhuizingen zorgen voor de juiste begeleiding van deze diensten en de planning hiervoor.

Op Maat Verhuizingen is de betrouwbare verhuispartner voor ICT verhuizingen, archiefverhuizingen, kantoorverhuizingen en bedrijfsverhuizingen binnen en buiten de regio’s: Gorinchem-Dordrecht-Rotterdam-Breda en Utrecht.

Bekijk ook

Kantoorverhuizing

Een bedrijf kan niet zomaar haar deuren sluiten om te gaan verhuizen. Om zowel de verhuizing efficiënt en soepel te laten verlopen als uw klanten optimaal van dienst te kunnen blijven, stellen wij een gedegen verhuisplan samen met u op.

Lees verder

ICT verhuizing

Is er intern niet genoeg personeel aanwezig om pc’s en servers af te koppelen, te verpakken en op de nieuwe locatie weer correct aan te sluiten? Na de fysieke verhuizing zorgen onze ICT-medewerkers voor een efficiënte aansluiting.

Lees verder

Industriële verhuizing

Wij hebben verschillende heftrucks en andere hulpmiddelen voor een complete industriële verhuizing. Gespecialiseerd in het verplaatsen van zware machines waar speciaal transport aan te pas moet komen.

Lees verder

Verhuismaterialen

Verhuisdozen, Garderobeboxen, Schilderijenboxen, Inpakpapier, Verhuistape, Matrashoezen, Sealfolie, Verhuisdekens, Noppenfolie en overige verhuismaterialen als verhuisstikkers kunt u gemakkelijk online bestellen.

Naar webwinkel

Laat u terugbellen

Heeft u vragen? Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug. Liever direct contact? Bekijk hier onze contactgegevens of stuur een e-mail naar info@opmaatverhuizingen.nl